MENU

17 lis 2010

Moja sałatka z paluszków kraba

Polecam sałatkę z kraba jest naprawdę pyszna i szybka. Wykorzystamy do niej paluszki krabowe tzw. surimi. Tak naprawdę są to paluszki rybne doprawione smakiem krabowym, zatem osoby nie lubiące owoców morza mogą sie w tej sałatce rozsmakować.

składniki:
opakowanie paluszków krabowych “surimi” w zalewie
pęczek rzodkiewki
łodyga selera naciowego
pół puszki zielonego konserwowego groszku
2 jajka
majonez
sól i pieprz
wykonanie:
paluszki kraba oraz rzodkiewkę kroimy w grubsze plasterki. Seler naciowy obieramy z włókien i również kroimy w plasterki. Wszystko mieszamy w misce, dodajemy groszek, majonez (ilość w zależności od upodobań) oraz doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wszystko razem mieszamy. Odkładamy aby sałatka się przegryzła i przeszła smakami. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w zgrabne kawałki. Po nałożeniu sałatki na talerz dekorujemy ją jajkiem. Gotowe!

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

szybka do zrobienia, a taka mniam mniam :) Pozdrawiam - m.