MENU

23 lis 2014

GOTUJ SPRYTNIE JAK JAMIE
Jamie Oliver za pośrednictwem krakowskiego Wydawnictwa Insignis przyzwyczaił nas do książek pełnych pysznych przepisów, praktycznych wskazówek i sprytnych kulinarnych trików. Tym razem Jamie uczy jak kupować i gotować z głową! W książce „Gotuj sprytnie jak Jamie” znajdziecie praktyczne porady oraz 120 przepisów na smaczne potrawy w dobrej cenie. Każdy kto gotuje bądź stawia pierwsze kulinarne kroki powinien wiedzieć, że w kuchni ważny jest szacunek do tego co jemy, a tym samym ważne jest odpowiednie przygotowanie posiłków i wykorzystanie tego co zazwyczaj wyrzucamy do kosza. Resztki czerstwego chleba to pyszne tosty, grzanki czy posypki. Nadają one potrawie nową teksturę i stanowią element kontrastu. W kuchni Jamiego obowiązują trzy zasady: mądrze gotować, gotować z głową, nie wyrzucać resztek! Dzięki najnowszej książce Jamiego Olivera również i Wy możecie się tego nauczyć. 
Polecam!

Brak komentarzy: