Jamie Oliver za pośrednictwem krakowskiego Wydawnictwa
Insignis przyzwyczaił nas do książek pełnych pysznych przepisów, praktycznych
wskazówek i sprytnych kulinarnych trików. Tym razem Jamie uczy jak kupować i
gotować z głową! W książce „Gotuj sprytnie jak Jamie” znajdziecie praktyczne
porady oraz 120 przepisów na smaczne potrawy w dobrej cenie. Każdy kto gotuje bądź
stawia pierwsze kulinarne kroki powinien wiedzieć, że w kuchni ważny jest
szacunek do tego co jemy, a tym samym ważne jest odpowiednie przygotowanie
posiłków i wykorzystanie tego co zazwyczaj wyrzucamy do kosza. Resztki czerstwego
chleba to pyszne tosty, grzanki czy posypki. Nadają one potrawie nową teksturę
i stanowią element kontrastu. W kuchni Jamiego obowiązują trzy zasady: mądrze
gotować, gotować z głową, nie wyrzucać resztek! Dzięki najnowszej książce Jamiego
Olivera również i Wy możecie się tego nauczyć.
Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz